Furuno kompletterer sonarpakken

FURUNO KOMPLETTERER SONARPAKKEN

Furuno sonarene er i rivende utvikling! Vi har et bredt spekter av sonarer som dekker mange forskjellige behov. Nyere modeller har høyere ytelse i form av økt rekkevidde, svært god skilleevne og sofistikert signalprosessering som blandt annet gir en nær støyfri presentasjon. Noen av de nyeste modellene har også opsjon for 3D modul. En 3D-presentasjon gir langt mer informasjon og en rask og intuitiv forståelse av sonarbildet. Alle sonarene som presenteres under har alle støtte for 2-skjermsløsning. I praksis gir dette en opplevelse av to sonarer på samme bunnutstyr, siden de to presentasjonene kan betjenes uavhengig av hverandre.

Hvilken modell passer for deg? Hvilke av våre modeller som passer best for ditt fartøy og fiskeri kan komme an på mange ulike faktorer. For eksempel fartøystørrelse, skrogtype og mulige skroggjennomføringer. Man må også se på type fiskeri samt hvilke andre instrumenter som er installert, som sammen med en godt tilpasset sonar, kan gi deg det største utbyttet.

Hvilken kombinasjon av sonarer, lodd og plotter er best? Dette spørsmålet vil det nok være en evig meningsbrytning om. Det finnes antakelig minst like mange svar som det finnes fiskere! Vi kan nok ikke gi et entydig svar, men vi har lang erfaring med å synliggjøre muligheter du kan utnytte, ved å kompletere din bro med med løsninger fra oss! Ta kontakt med oss og diskutere ønksker og behov. Om du har mulighet å besøke oss i Ålesund, demonstrerer vi gjerne våre løsninger for deg i vår lab.

Kontakt oss for en avtale om produktdemonstrasjon

 

Høyfrekvenssonar FSV-75 (180 kHz)

Gå til produktside
Last ned brosjyre

Høy frekvens gir kortere rekkevidde, men langt bedre skilleevne. Tilstrekkelig høy frekvens og skilleevne er viktige faktorer under makrell- og sildefiske, som begge er fiskeslag som gir svake ekko på sonar, grunnet fiskens anatomi samt rask bevegelse gjennom vanmassene. Seifiske er også et fiske der høyfrekvenssonar kan være svært gunstig. Mye av fiske foregår i områder der bunnformasjonene er mer kupert. Fisken står oftere i slør nær bunn eller på kanter, heller enn i store stimer, i frie vannmasser. Da er høy frekvens avgjørende for å oppnå tilstrekkelig skilleevne til å kunne skille fisk og bunn.

FSV-75 benytter nyeste teknologi for avansert signalprosessering. Mens den høye frekvensen legger til rette for et høyoppløselig og detaljert sonarbilde sørger singalprosseseringen for skarp avtegning av alle ekko og samt at all støy fjernes.

Lurer du på om dette er rett sonar for ditt fartøy og ditt fiskeri? Ta en prat med våre eksperter på hydroakustikk!

 

Bildeserie fra installasjon, kommisjonering og fiske ombord i M/S Kvannøy.

 

Furuno lanserer 3D opsjon for FSV-75

ToskjermsløsningFuruno høyfrekvenssonar FSV-75 ble introdusert i fjor sommer og har blitt godt mottatt. Nå lanseres 3D versjonen.

Alle som kjøper denne sonaren får muligheten til å teste 3D-versjonen!
Kontakt oss for avtale om test!

FSV-75 3D har støtte for to-skjermsløsning. Dette gir mulighet til å jobbe i det vanlige sonarbildet og samtidig ha 3D-visningen aktiv, enten ved at to dedikerte skjermer er tilkoblet prosessor eller gjennom en matriseløsning.

Biomassemåling. FSV-75 3D har signalprosessering som gir rikelig nok detaljer til å kunne beregne biomasse.
Man setter ut en ramme rundt aktuelt område og får avlesning i skjermbildet i 3D-visningen.

Historikk i 3D. FSV-75 3D presenterer historikk over området man har gått over i 3D.

Les vår artikkel: MS Nordfisk først ute med høyfrekvenssonar FSV-75
Les vår artikkel: Nyhet: Høyfrekvenssonar med 3D og biomassemåling!

NYHET! 3D Presentasjon!

Oppgrader din FSV-75 til 3D.
Programvarelisens. Ingen ny maskinvare kreves.

 

 

Mellomfrekvenssonar FSV-85 (80 kHz)

Gå til produktside
Last ned brosjyre

FSV-85 er en omnisonar som gir deg 360° deteksjonsfelt. Den har svært god detekteringsevne og fungerer godt under alle forhold. Den høye skilleevnen gir en tydelig avtegning av bunn og fisk som står nært bunnen. Dermed er denne sonaren et meget godt verktøy for mange typer fiskeri, inkludert makrell- og sildefiske, der man er avhengig av god presentasjon av fisk som beveger seg raskt og som gir relativt svake ekko. Hele 10 ulike brukerprogram gir mulighet for tilpasninger og finjustering for ulike forhold og ulike fiskeri.

FSV-85 er etterkommeren til FSV-84. Begge modeller har mange fornøyde brukere, men de som har oppgradert rapporterer om stor nytte av ytelsesforbedringene. Scanningshastigheten er doblet. En ny og kraftigere prosessor behandler data raskere og utfører en mer sofistikert signalprosessering. Resultatet er lengre rekkevidde, et renere sonarbilde og et tilnærmet sanntidsbilde av hvordan fisken beveger seg.

Den største forskjellen ligger allikevel i brukeropplevelsen. FSV-85 har støtte for 2-skjermsløsning og kan kjøre to samtidige sonaroppsett, på hver sin skjerm. Oppsettene betjenes uavhengig av hverandre. På denne måten kan man både i letefasen og under selve fiskeriet observere fisk med to forskjellige sonaroppsett, både med hensyn til tilt, range, gain og brukerprogram. Dette gjør det enklere å fokusere på observasjonen av fisken, fremfor å jobbe med sonaren for å hele tiden holde fisken innenfor dekningsfeltet.

 

 

Oppgrader fra FSV-84 til FSV-85

Omfanget av en oppgradering fra FSV-84 til FSV-85 er begrenset siden bunnutstyret beholdes. Konkret må prosessoren skriftes, det settes inn et nytt beamformingskort i transceiver samt at kretskort oppdateres. Det må også legges en nettverkskabel fra transceiver til prosessor.

Har du FSV-84 og vurderer å oppgradere? 
Kanskje valget står mellom en oppgradering til FSV-85 eller investering i høyfrekvenssonar FSV-75? Mange har kombinasjonen lavfrekvens- og mellomfrekvenssonar. Er det på tide gjør noe med mellomfrekvenssonaren kan dette være en interssant løsning.

Er du usikker på hva som vil fungere best for deg? Ta en prat med våre eksperter på hydroakustikk!

Les vår artikkel: Enkel oppgradering fra sonar FSV-84 til FSV-85 

 

 

 

Lavfrekvenssonar FSV-25 (20 kHz) / Opsjon: 3D sonar F3D-S

Gå til produktside
Last ned brosjyre

FSV-25 har eksepsjonelt lang rekkevidde samtidig som den gir et rent sonarbilde, både på kortere og lengere range. Våre ringnot-kunder rapporterer at denne er et godt verktøy både i letefasen og under kasting av noten. FSV-25 har støtte for to-skjermsløning, enten på dedikerte skjermer eller i matrise. De to visningene kan opererers uavhengig av hveradre og tillater at det pr. visning kjøres med forskjellig gain, range, tilt og brukerprogram.

Se video: På sildefiske med Herøyhav

 

 

 

Anders Remøy på Herøyhav i dyp konsentasjon på leting etter silda.​ FSV-25 gir han rekkevidden han trenger!

Anders Remøy følger med på sildestimen gjennom FSV-25

 


3D-opsjon for FSV-25

Gå til produktside
Last ned brosjyre

Furunos 3D-sonar F3D-S gir unike muligheter ved at det tredimensjonale sonarbildet lar seg vri og vende. Dette gir et helt annet og langt bedre inntrykk av hvor stor en stimen er, hvor dypt den står, hvordan den beveger seg og mange flere detaljer som tidligere ikke har vært mulig å se.

Anders Remøy, skipper på M/S Herøyhav, mener 3D-opsjonenF3D-S for lavfrekvenssonar FSV-25 blir et svært godt verktøy både i not- og trålfisket.

Når du er i gang med fisket vil du ha så mye informasjon som mulig. Du vurderer informasjon fra mange ulike kilder, og forsøker hele tiden å danne deg et best mulig bilde av situasjonen under og rundt båten. Det beste med 3D-sonaren er at presentasjonen er lettfattelig. Du får rask tilgang til detaljer som er viktig å vurdere, før et eventuelt kast, sier Remøy.

Les TekFisk artikkel: 3D-sonaren gjør fisket mer effektivt
Se opptak: Fra MS Fiskebas