Vi er nå i starten av 2013, og ser fram mot et nytt og spennende år. Når vi ser tilbake på det året som var, kan vi uten tvil trekke på smilebåndet. Det var et innholdsrikt år med god omsetning, nye ansettelser, mange arrangement og ikke minst enda flere nye produkt!

Blant annet overtok Furuno Norge som norsk distributør av MaxSea fiskerisystemer, vi utviklet et nytt annonsekonsept; «Furuno ser, det du ikke ser…» Vi fikk seks nye medarbeidere, ble nominert til årets innovasjonspris på Nor Fishing-messen og som sagt fikk vi enda flere innovative nyheter i produkt-porteføljen vår.

Vi kan fortsatt heve hodet, og si vi er den ledende leverandøren av skipselektronikk på markedet, med nesten 90 % markedsandel på enkelte kundesegment. For at vi fortsatt skal være førstevalget i skipsindustrien, har vi hele tiden fokus på kvalitet, produktutvikling og ikke minst god service.

 

Nyheter
- TS-337A er et system som er ideelt for dem som driver trål eller ringnotfiske. Trålsonaren gir et 360 % bilde hvert sekund. Man kan observere når en steam av fisk er på vei, se om man treffer den og i tillegg se hvordan trålen står i forhold til bunn og overflate. Dermed kan man også unngå bunnkontakt om det skulle være ønskelig – som for øvrig setter produktet i et miljøperspektiv.

- FNMS (Furuno Norge Monitor Styringssystem) er et helt nytt system for betjening av skjermer og instrumenter fra èn skjerm. Det er et brukervennlig system med touch-skjerm som er enkelt å benytte seg av. Man kan ha uendelig antall kilder koblet til systemet som reduserer antall skjermer. En kan også kjøre sentral dimming og ikke minst få fjernhjelp via Furuno Telecom.

- MaxSea Time Zero PLOT er en unik fiskeriplotter. Her får du alt på en og samme plotter; navigasjon, høyoppløselige flyfotografier, flerskjerm-visning, fiskeleting, 2D/3D presentasjon, 3D Database, plotting, værmelding, AIS med mer.

- Furuno VSAT er en komplett pakke for data- og telekommunikasjon. Det øker både effektivitet og trivsel om bord, samtidig som våre kunder får en driftsmessig enklere infrastruktur, ett kontaktpunkt ved behov for støtte og veiledning, i tillegg til kostnadsbesparelser på den daglige bruken.

- FNTC (Furuno Norge Training Centre) tilbyr 2 dagers type-spesifikk kurs på Telchart ECDIS (TECDIS) i Ålesund, Manila, Zagreb og Polen. Furuno Norge fikk et nytt klasserom som vi bruker til kursing av kunder, ansatte og forhandlere.

- INS (integrated navigation system) er et system bestående av ARPA Radar, ECDIS og conning, alarmsystem osv. som skaper bedre sikkerhet og effektivitet ombord.

 

Bra antall leveringer på nybygg

Vi har levert utstyr på mange nybygg. På fiskeri kan vi nevne Havsnurp, Andenesfisk, Asbjørn Selsbane, Atlantic Viking, Herøyhav, Magnarson, Christina E, Gollenes, Leinebjørn, Rogne, Malene S, Havbryn, Havstrand, Volstad, Østerbris, Liafjell, Vendla, Straumberg, Hopen, Fiskebas, Aker Seafood tråler 1, 2 og 3.
Mens på offshore-segmentet har vi levert til opp imot 50 anlegg.

 

En lys framtid
Furuno Norge har mange flere nyheter på lager for det kommende året. Og som Maritimt Magasin skriver; «Markedslederen setter nok en gang segl mot fremtidens nye teknologiske behov».