MS Ro Vision, verdens første brønnbåt med hybrid fremdriftssystem og vinner av Ship of the Year 2020, er levert med FURUNO navigasjonsløsning.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen delte ut den prestisjetunge Ship of the Year prisen i Bergen i dag. Han berømmet næringen generelt og Rostein spesielt, da han overrakte prisen til grunnleggeren av rederiet Rostein; Odd Einar Sandøy, en av pionerene for denne næringen.

- Vi har drevet med brønnbåter i 32 år, og har i de årene bygget 25 nybygg. Det har vært en eventyrlig utvikling for oss. Å toppe dette med først å bli nominert, og deretter vinne, er helt fantastisk, sier reder Odd Einar Sandøy i Rostein, til Skipsrevyen.

Furuno Norge er stolt av å være en del av det grønne skiftet gjennom å levere navigasjonsløsningen til MS Ro Vision. Furuno Norge har vært fast leverandør til Rosteins brønnbåter siden tidlig på 90-tallet, i all hovedsak gjennom vår forhandler O. Øverland. Valg av både løsninger og leverandør er et helt bevisst valg fra rederiets side.

- Vi velger FURUNO på grunn av kvaliteten på produktene og fordi vi har en fantastisk støtte i O. Øverland, som stiller opp for oss  både tidlig og seint!» sier Joar Sandøy, Prosjektansvarlig Nybygg og Teknisk Inspektør hos Rostein.

Foto: Larsnes Mek. Verksted
Omobrd i MS Ro Vision. Flott bro med FURUNO navigasjonsløsning.

 

FURUNO også på neste nybygg.
Samtidig som MS Ro Vision kåres til årets skip, er Rostein allerede i gang med neste nybygg som skal hete Ro Venture, også et hybridskip. Nybyggansvarlig Joar Sandøy bekrefter at også her skal det være FURUNO navigasjonsløsning. Nybygget skal ha neste generasjons radarløsning hvor FURUNO, som første radarprodusent i verden, kan levere komplett, IMO godkjent, solid state radarløsning, både for S-band og X-band radar. Løsningen har ytterligere forbedret ytelse og samtidig et lavere energiforbruk, som er gunstig med tanke på batteridrift. Man unngår i tillegg magnetron som en slitedel, noe som er både kosteffektivt og miljøbesparende.

-Vi gratulerer Rostein med Ro Vision og Ship of the Year-prisen! sier Trond Strømmen, daglig leder i Furuno Norge. – Vi synes det er gledelig å se at utviklingen i brønnbåtflåten får velfortjent oppmerksomhet gjennom denne prisen. Vi gleder oss over å få være et naturlig valg av partner på navigasjons- og kommunikasjonsløsninger både på grunn av kvalitet i våre løsninger og et enestående servicenettverk av forhandlere, som dekker hele kysten. Vi setter også stor pris på at dette segmentet er ivrig på å ta i bruk ny teknologi, også på vårt felt.