TimeZero er en funksjonsrik plotter i rivende utvikling og mange har etterhvert fått øynene opp for dette verktøyet. Men først og fremst opplever vi at kundene våre setter pris på TimeZero som en skalerbar integrasjonsplattform. Du kan bygge et kompakt system for en sjark, med plotter, radar og ekkolodd presentert på én skjerm, eller du kan bygge en omfattende løsning med et bredt spekter av fiskerilodd med ulike kapasiteter, tilpasset moderne fartøy som ofte driver flere typer fiskeri.

BUNNKARTLEGGING MED WASSP INTEGRERING

WASSP multistråleekkolodd brukes mye som frittstående utstyr, men kan med fordel integreres med TimeZero. I tillegg til samtidig kartreferanse er gevinsten at all historikk lagres i TimeZero og kan presenteres ryddig i brukerdefinert lag og filtreringer. Oppmålingen kan presenteres direkte i kartet eller separat, men fortsatt integrert, slik at når du beveger markøren i WASSP presentasjonen beveges samtidig markøren over korrekt posisjon i kartet.TimeZero-løsningen om bord i M/S Seir integrerer radar DRS6A NXT, ekkolodd DFF3, et 3 kW ekkolodd med valgbar frekvens, og WASSP multistråleekkolodd.

- Det er fantastisk å kunne samle informasjon og få det presentert så oversiktlig og detaljert", sier skipper Ola Engeseth.

FRA BROEN PÅ M/S SEIR

Skipper på M/S Seir, Ola Engeset, er godt fornøyd.

" På Seir har vi fått en løsning som vi er godt fornøyd med. Vi har skjermstyring der vi aktiverer det utstyret vi ønsker å se. Vi kombinerer FCV-30, et kraftig lavfrekvens fiskerilodd med DFF3 loddet, som har et bredere frekvensområde og som er integrert i TimeZero. Da kan vi studere det vi ser med samtidig referanse til kartet og presentasjonen av historikken fra tidligere fiskeri, i samme område. Vi har også WASSP integrert i TimeZero. Er vi på et felt som vi ikke kjenner så godt, kartlegger vi samtidig som vi fisker. Det er fantastisk å kunne samle informasjon og få det presentert så oversiktlig og samtidig så detaljert. Løsningen bidrar til god læring og en dypere erfaring. På den måten er vi alltid litt bedre skodd for neste sesong."

SIKRE HISTORIKKEN MED ET DUPLISERT OPPSETT

Historikken som ligger lagret i plotteren har naturligvis høy verdi. TimeZero Professional har støtte for et oppsett med to plottere der alle data kontinuerlig speiles mellom de to systemene. Du har dermed alltid en oppdatert sikkerhetskopi. Begge systemer har full tilgang til integrerte moduler og de kan betjenes uavhengig.

BREDT UTVALG AV INTEGRERTE MODULER

Furuno tilbyr et bredt utvalg av nettverksradarer og ekkoloddmoduler som er integrerbare med TimeZero Professional. Se full oversikt på produktsiden for TimeZero Professional.

RETROFIT TIL EN TIMEZERO-LØSING ER OFTE PRISGUNSTIG

- Selv om TimeZero plotteren er det sentrale elementet i løsningen, er det ofte behovet for en ny radar eller et nytt ekkolodd som er utgangspunktet for å diskutere TimeZero med kundene våre, sier Tore Florvaag, daglig leder hos Furuno-forhandler Florvaag Elektronikk.

- Selv om TimeZero plotteren er det sentrale elementet i løsningen, er det ofte behovet for en ny radar eller et nytt ekkolodd som er utgangspunktet for å diskutere TimeZero med kundene våre, sier Tore Florvaag, daglig leder hos Furuno-forhandler Florvaag Elektronikk.

"Bare det å få innplassert nytt utstyr i et styrhus som allerede er fylt til randen av skjermer og betjeninger kan være en betydelig utfordring. Her har TimeZero-løsningen sin styrke i at du kan presentere både plotter, radar og ekkolodd på samme skjerm, og du har felles betjening. Dette er plassbesparende. I tillegg er løsningen nettverksbasert, noe som gjør den langt enklere å installere. Som regel blir dette også en prisgunstig løsning, særlig når kunden vurderer både radar og lodd", forklarer Florvaag. 

KOMPLETT LØSNING FOR STØRRE NYBYGG

 "For de større nybyggene innen fiskeri bygger vi en løsning der vi kombinerer større, frittstående modeller av radar, ekkolodd og sonar, komplettert med TimeZero og integrerte lodd og ofte også radar, som gode og prisgunstige backup-løsninger. Løsningen vi har laget for Seir er et godt eksempel", sier Florvaag.

KRAFTIGE LODD MED ET BREDT UTVALG AV SVINGERE

De nyeste Furuno ekkoloddmodulene som kan integreres i TimeZero har høy sendereffekt og valgbar frekvens, avhengig av svinger. Ved retrofit kan vi tilby et bredt utvalg av svingere. Eller vi kan gjenbruke eksisterende svinger til en ny ekkoloddmodul.Avansert signalprosessering gir en skarp avtegning av ekko, høy skilleevne og svært god støyfiltrering. Flere av loddene har også nye funksjoner, som ACCU-FISH, som presenterer analyse av størrelse på fisk og BDS (Bottom Discrimination Sounder), funksjon for bunnklassifisering.

- Særlig på fiske rundt Grønland har vi behov for et kraftig ekkolodd med lang rekkevidde. Vi bruker Furuno FCV-30 som hovedlodd og har god erfaring med det. Så har vi i tillegg DFF3 (3kW) integrert i TimeZero, som gir oss et kompletterende bilde, sier Engeset, skipper på M/S Seir.

nyheter fra furuno norge