FURUNOs nye speed log DS-60 kan blant annet predikere. Denne funksjonen gjør dokking tryggere og enklere. Den tre strålende speed loggen viser bevegelser fremover, bakover og sideveis, samt svinghastighet. I tillegg til dette har den en unik støttefunksjon for fortøyning og passer derfor spesielt godt til fartøy over 50.000 BT. Svingeren er betraktelig mindre enn hos forgjengeren, og tankventilen gjør det enkelt å montere den i skroget.

Speed loggen DS-60 utvider det allerede brede produktutvalget FURUNO har innen kommersielt skipsutstyr. Funksjonalitet, sikkerhet, brukervennlighet og små dimensjoner er blant fordelene til nykommeren. Den tre strålende speed loggen har et display på 8,4” som viser mye informasjon: bevegelse fremover, sideveis og bakover, svinghastighet (Rate Of Turn), fart over bunn (Speed Over Ground) og fart gjennom vann (Speed Through Water). Brukeren kan velge om han vil se annen navigasjonsdata på displayet som vind, GPS-posisjon og dybde. DS-60 er i full overensstemmelse med IMO kravene for skip av 50.000 BT og større.

DS-60 har en unik funksjon ved at den kan predikere. Dette vil si at den viser tidligere, nåværende og forventet posisjon og bevegelse av fartøyet over bunn på en lettlest grafisk fremstilling. Relevant og nødvendig navigasjonsdata vises parallelt i displayet. Dette øker sikkerheten under dokking.

I tillegg til dette, letter FURUNOs nye DS-60 monteringen i skroget. Størrelsen på svingeren er betraktelig redusert og tank ventilen tillater en mer fleksibel integrasjon av svinger elementet i skroget. Dette er meget gunstig da det ofte er trangt om plassen.

DS-60 oppfyller kravene i IMO resolution A.694 (17), A.824(19), MSC96(72) og MSC 191(79).

 

Kontaktpersoner:

Produktsjef Torkell Opedal, tlf. 992 16 961

Markedskoordinator Elin Hessen, tlf. 992 16 962