Vi hadde denne uken vårt årlige Nyttårsseminar rettet mot Offshore- Deep Sea- og hurtigbåtrederiene. Vi var så heldige å også ha Skipsrevyen på plass. De skeiv en artikkel om Furuno sin nye Solid State radar, FAR-2xx8. Dette var deres artikkel fra seminaret:

Furuno lanserte, under selskapets årlig nyttårsseminar i Bergen,sin nye radar FAR-2xx8. Den skal erstatte en av verdens mest solgte, FAR-2xx7.

– Vi har laget en helt ny radar, skrøt branch manager Christian Trovik.

Selskapet har tatt i bruk ny teknologi som gjør at man kan øke ytelsen på produktet. Med et enkelt trykk på en knapp skal man kunne hurtigjustere radarbildet.

– En radar skal se det den skal se, og fjerne det den ikke trenger å se. Med ny teknologi er radaren blitt bedre til å eliminere bort uønsket støy. Det gjør også at det blir raskere å følge fartøy forteller Trovik til Skipsrevyen.

Systemet er allerede testet langs norskekysten og tilbakemeldingene er at det virker svært bra, i følge selskapet.

Gjenkjennbart
Brukergrensesnittet er også svært enkelt, og Furuno har valgt samme lest som tidligere, med keyboard med skruknapper, som også kan betjenes med mus.

– For oss er det viktig at systemet er gjenkjennbart for brukeren, sier Trovik. En som har seilt med Furuno skal kjenne igjen menyen.

Den nye radaren vil være klar for levering i mai 2018.