Furuno Norge har vært så heldig å hatt studenter på huset som har engasjert seg i våre produkt. Martin Nygård, Marius Nedrelid og Odne Heggem kom fra Automatiseringsteknikk-linjen ved høyskolen i Ålesund.

Bacheloroppgaven gikk ut på å utvikle en ny programvare for Furuno‘s nye nattkamera, Night Navigator. Dette kameraet øker sikkerheten ombord i skip grunnet sine enestående egenskaper. Det består av tre kamerafunksjoner; et dagslyskamera i HD, et termisk kamera og et nattkamera.

I løpet av siste skoleåret har studentene utviklet en programvare for objektgjenkjenning på det svært varmefølsomme termiske kameraet. De har tilbragt masse tid i verkstedet vårt, og fått benyttet seg av Furuno’s Night Navigator 3 i prosessen sin. Oppgaven var krevende, men etter hardt arbeid fikk selvsagt guttene full uttelling på fremføringen ved Høyskolen i Ålesund. Nygård og Nedrelid skal videre for å ta Master i Automatiseringsteknikk og Signalbehandling ved universitetet i Stavanger. Ådne har bestemt seg for kaste seg rett i arbeidsmarkedet. Vi synes det er kjekt at studenter engasjerer seg i produktene våre, og ønsker de lykke til i framtiden.