MS Gunnar Langva har de siste 8 årene hatt full fokus på fiske. I fjor var den helt i tetsjiktet på hestemakrellfiske. Fiskeleitingsutstyret har fungert perfekt.

Avansert teknologi og god forutsigbar økonomi. Det var dette som veide tyngst da reder Gunnar Longva i 2002 gjorde Furuno til enevalg på elektronikk i rorhuset på nye MS Gunnar Langva.

Utstyret består av 3cm radar FAR-2117, 10 cm radar FAR-2137, høyfrekvens sonar CSH-73, lavfrekvens sonar FSV-30, trålsonar TS-331, 2 stk FCV-1200 ekkolodd, strømindikator/logg CI-68G, kartmaskin T-2025, GPS GP-90 , GPS kompass SC-120, AIS FA-100,  værfax FAX-208, samt alt kommunikasjonsutstyr om bord.  

Det har vist seg å være et riktig valg. Utstyret har fungert perfekt hele tiden. MS Gunnar Langva har vært blant de beste båtene. I fjor var den helt i tetsjiktet på hestemakrellen.

-Ny zink på sonarene er den eneste utgiften vi har hatt på utstyret i løpet av 8 år, sier reder Gunnar Longva. 

- Å vite at utstyret fungerer når det skal, er en trygghet for økonomien i hele rederiet. Det er kostbart å forlate feltet midt i fiskeriet for å reparere. Økonomien i investeringene ser man først etter noen år - ikke den dagen man kjøper utstyret, fortsetter Gunnar Longva.

Farvel til papirkartene

En forestående fornying skyldes den teknologiske utviklingen. Med nye ECDIS kartmaskiner T-2138 fra Furuno skal man nå seile uten papirkart. Fordelene er åpenbare: Skipet seiler alltid med oppdaterte kart, og navigatørene slipper å drive tidkrevende manuell oppdatering. Systemet gir også ekstra trygghet både for rederen, mannskapet og de som sitter hjemme.

MS Gunnar Langva ble levert av West Contracters i Ølensvåg i 2003. Furuno-utstyret ble levert og montert av Vico i Haugesund.