NAVY_Astri_FDA_nybygg_arbeidsbåt

Med en lengde på 25 meter er FDA ASTRI et av de aller største service-fartøyene innen akvakultursegmentet. Når det gjelder utrustning er hun helt i tet! På grunn av sin størrelse faller FDA ASTRI inn under IMO regelverket og har derfor rattmerket Furuno radar, samt et redundant TECDIS anlegg konfigurert for papirløs seilas. I tillegg har hun TimeZero Professional, med WASSP integrert, for bunnkartlegging og oppmåling.

FDA ASTRI er et service-fartøy som er rigget for å kunne ta større og tyngre oppdrag, i dypere og åpnere farvann. Det stilles dermed strengere krav til utrustning, både for operasjon og navigasjon. Furuno konseptløsning for service-fartøy har TimeZero Professional sentralt i broløsningen. Dette gir en skalerbar integrasjonsplattform som enkelt kan utvides ved behov, i forhold til operasjon. Løsningen integrerer en funksjonsrik plotter med sensorer som radar, ekkolodd, kompass, GPS, AIS og ulike typer kamera. Effektiv skjermstyring er en viktig del av løsningen for å kunne utnytte skjermflater optimalt, avhengig av operasjonsmodus.

furuno konseptløsning ombord i FDA ASTRI

Ombord i FDA ASTRI inkluderer Furuno konseptløsning for service-fartøy:

Furuno radar FAR-1518 og TECDIS 2424 er en fin kombinasjon for mindre fartøy som utrustes iht IMO krav. Løsningen er rattmerket og gir broen designmessig et flott og enhetlig uttrykk. Et redundant TECDIS anlegg med løsning for kartoppdatering tilfredsstiller også norske krav til papirløs seilas.

* Etter ønske fra reder er radaren foliert for å følge designet for fartøyet. Foliering må utføres etter spesielle retningslinjer og utføres på kundens eget ansvar.

TimeZero_flerskjerm_DFF1UHD_Radar_WASSP_multistråleekkolodd

NYHET!

FURUNO NORGE LANSERER:

BlueBridge_nyhet_skjermløsning_FurunoNorge

> Les nyhetssaken

FDA ASTRI er 27 meter og kommer dermed under bærekravet til ECDIS. Mange servicefartøy er under 24 meter.
Visste du at vår kartplotter Coastal E er en godkjent løsning for papirløs seilas for fartøy under 24 meter?

COASTAL E - Papirløs seilas for for fartøy under 24 meter

TIMEzero har en unik værfunksjon

Service-fartøy i oppdrettsnæringen utvikler seg i retning av å kunne utføre avanserte operasjoner, i mer eksponerte områder. Været kan fort bli den bestemmende faktoren, for om en operasjon kan gjennomføres eller ikke.

Værfunksjonen i TimeZero Professional er fullintegrert i kartet, hvor værdataene presenteres med høy nøyaktighet. Brukeren bestemmer selv område, periode og hvilke værdata som skal lastes ned. Visuell presentasjon av detaljrike prognoser gjør det mulig å planlegge utføringen av operasjoner mest mulig effektivt.

Kartplotter_TimeZero_værprognose_værmelding_uvær_Furuno

Værdata kan presenteres i flere ulike lag som kan slåes av eller på, avhengig av hvilken informasjon man ønsker å fokusere på.

bunnkartlegging med wassp

For bunnkartlegging ned til rundt 1000 meters dybde er WASSP F3X-L et fantastisk verktøy. Et multistråleekkolodd dekker et bredt felt under fartøyet og gjør dermed kartleggingen svært effektiv. WASSP er en komplett løsning, men kan med fordel  integreres med TimeZero Professional for presentasjon direkte i kartet.

Med integrert løsning lagres all oppmåling. Den detaljerte informasjonen kan presenteres i brukerdefinert lag med ulike filtreringer. I separat visning gir integrasjon den fordelen at markøren i WASSP visningen samtidig beveger markøren over korrekt posisjon i kartet.

WASSP_multistråleekkolodd_bunnforhold

WASSP bunnkartleggeing. Høy nøyaktighet og en lett forståelig 3D presentasjon.

INSTALLASJON OG KOMMISJONERING AV FURUNO-PAKKEN

Furuno-pakken er installert og kommisjonert av Furuno-forhandler Navy Rørvik.

> Se Navy Rørviks referanseprosjekt for service-fartøy...

NavyRørvik_ArneWahlOlsen_LarsHalvard_FDAastri_nybygg_arbeidsbåt

Daglig leder i Navy Rørvik, Lars Halvar Nilssen, under sluttinstallasjonen av service-fartøyet FDA ASTRI.
Foto: Navy Rørvik.

FDA ASTRI har vært et eventyr av et prosjekt! Samarbeidet med reder har vært svært godt gjennom hele prosjektet. Vi har jobbet mye med design av de ulike arbeidsstasjonene og med styreposisjonen spesielt. Resultatet er en funksjonsrik og velintegrert løsning.

Ombord i FDA ASTRI har vi jobbet oss frem til en god plassering av skjermer og betjeninger som gjør at styreposisjonen oppleves oversiktlig og effektiv, samtidig som det er lagt stor vekt på god ergonomi.

Med Furuno konseptløsning for service-fartøy samt et gjennomarbeidet design av en hensiktsmessig skjermstyring, har vi fått til en effektiv utnyttelse av skjermflatene som gir båtfører god støtte under alle operasjonsmodus.