banner_webside

Servicefartøyet Esvagt Alba er overlevert til det danske rederiet Esvagt. Alba er det andre fartøyet i en serie på tre, alle utstyrt med FURUNO VOYAGER brosystem.

FURUNO VOYAGER brosystem er designet med utgangspunkt i vår ekspertise gjennom flere tiår, innen sensorteknologi, nettverksintegrasjon,  programvareutvikling og design av brukergrensesnitt.

BEDRE SITUASJONSFORSTÅELSE

God nettverksbasert integrasjon av navigasjonssensorene gir navigatøren en bedre situasjonsforståelse. En oversiktlig og intuitiv skjermpresentasjon forenkler og effektiviserer de navigasjonsrelaterte oppgavene. Rutinemessige ansvar og oppgaver som overvåkning av navigasjonsstatus, loggføring, ruteplanlegging og daglig administrasjon av kart er eksempel på oppgaver som forenkles med VOYAGER-løsningens arbeidsstasjonsoppsett.

Office on watch (OOW) vil oppleve en redusert arbeidsmengde og betydelig frihet til å bevege seg rundt på broen, med all nødvendig informasjon tilgjengelig flere arbeidsstasjoner.

INtegrert løsning OG multifunksjonsstasjoner

VOYAGER-løsningen består av multifunksjonsstasjoner med sømløs veksling mellom visning av radar, kartradar, ECDIS, conning og integrert alarmsystem. Alle systemene er utviklet med et helt nytt og intuitivt brukergrensesnitt og naturligvis i tråd med gjeldende sikkerhets- og navigasjonsstandarder.

Esvagt Alba er utstyrt i samsvar med klassenotasjon NAUT OSV og har derfor komplette arbeidsstasjoner på begge brovinger, samt i aktre bro.

tHE eSVAGT aLBA solUTION

Navigasjonsløsningen ombord i Esvagt Alba består av følgende:

Esvagt_Alba_BRO_navigasjonsløsning

Fra broen på Esvagt Alba. Foto: Havyard Leirvik ASA