Servicefartøyet AQS Tor Foto: Moen Marin

Fra "tidlig sjøsetting" i Norskehavet til dåp under Aqua Nor for servicefartøyet AQS Tor! Våren 2021 havarerte det nederlandske lasteskipet "Eemslift Hendrika" i uværet som herjet utenfor Ålesund, og den splitter nye servicebåten AQS Tor ble revet av dekk. Båten overlevde utrolig nok dramaet, og ble "kjendis" over natten!

INSTALLASJON OG KOMMISJONERING AV FURUNO-PAKKEN

Furuno-pakken er installert og kommisjonert av Furuno-forhandler Navy Rørvik. De har lang fartstid som Furuno-forhandler, og utnytter sine erfaringer og gode dialog med kundene på alle sine prosjekter.   

"AQS Tor er allerede et kjent og meget omtalt fartøy", sier Nilssen på telefonen.

- Den fikk en røff start og ble ‘’sjøsatt’’ på en meget spesiell måte da den bokstavelig talt ble kastet på sjøen! Den overlevde utrolig nok og er nå klar for oppdrag", fortsetter en lettet Nilssen.

Han forteller også at samarbeidet med Moen Marin i forbindelse med sluttføringen av båten har gått svært fint.

  "Furuno-utstyret om bord ble ikke nevneverdig skadd, så en liten finpuss var nok!"

Furuno-forhandler Lars Halvar Nilssen/ Navy Rørvik
Furuno-forhandler Lars Halvar Nilssen/ Navy Rørvik
Navy Rørviks referanseliste for servicefartøy…
bro_skipper_Svenn Magnus Steffensen
Skipper Svenn Magnus Steffensen gleder seg til å ta fatt i fremtidige oppdrag om bord i AQS Tor!

KLAR FOR OPPDRAG MED FURUNO NAVIGASJONSLØSNING!

AQS Tor er et servicefartøy som er utrustet for alle slags oppdrag til oppdrettsnæringen. Det stilles strenge krav til utrustning, spesielt for integrasjon mellom alle systemer om bord for optimaliserte operasjoner. Sentralt i broløsningen har fartøyet en skjermstyring som integrerer alle sensorer som Furuno IMO radar FAR-1518, redundant TECDIS 2424, kameraovervåking, kartmaskin, ROV-posisjonering og ROV-system. Dette gir skipper full oversikt fra alle arbeidsstasjoner! 

  - Løsningen om bord i AQS Tor er basert på navigasjonsløsninger fra Furuno, integrert med ITV, ROV-system og ROV-posisjonering i en komplett integrasjonsløsning, sier Furuno-forhandler Lars Halvar Nilssen/ Navy Rørvik.

På bildet ser du skipper Svenn Magnus Steffensen godt plassert i styreposisjon. Han ser fram til mange meningsfulle oppdrag om bord i AQS Tor. Steffensen er en erfaren skipper som har jobbet 6 år i AQS.

LØSNINGEN INTEGRERER FØLGENDE FURUNO-UTSTYR:

Furuno radar FAR-1518 og ECDIS TECDIS 2424 er en fin kombinasjon for mindre fartøy som utrustes iht IMO krav. Løsningen er rattmerket og gir broen designmessig et flott og enhetlig uttrykk. Et redundant TECDIS anlegg med løsning for kartoppdatering tilfredsstiller også norske krav til papirløs seilas.

Har du spørsmål? Kontakt våre eksperter i Furuno Norge!

DÅP AV SERVICEBÅTEN AQS TOR, UNDER ÅRETS AQUA NOR!

Etter havariet av det nederlandske lasteskipet, ble AQS Tor slept til Florø hvor den ble inspisert av rederi og båtbygger. Deretter ble den fraktet videre til Moen Verft for reparasjon. Skadene ble reparert og båten er nå klar for dåp 25. august, under årets Aqua Nor! Dåpen blir åpen for alle deltakere går det frem av en pressemelding fra AQS.

"Vi ønsker alle velkommen om bord for en omvisning", sier teknisk sjef i AQS, Kristian Hjertvik. Båten stilles ut i regi av Moen Marin.

  "AQS Tor har jo allerede blitt et kjent navn på landsbasis. Vi ønsker å vise den frem under messen, ikke bare fordi vi er stolte over ferden den har overlevd, men også for å inspirere andre til å jobbe på sjøen og starte i dette fantastiske yrket".

- Kristian Hjertvik, teknisk sjef AQS

Teknsik sjef hos AQS, Kristian Hjertvik ser fram til dåpen under Aqua Nor
Teknsik sjef hos AQS, Kristian Hjertvik ser fram til dåpen under Aqua Nor

Furuno Norge gratulerer verft og rederi. Vi ønsker alle involverte lykke til med dåpen og videre serviceoppdrag i havbruksnæringen!

Tidligere i år ble AQS Tor kåret til Norges tøffeste servicebåt av Ilaks sine lesere. "Det ble en favorittseier. Ingen over, ingen ved siden. AQS Tor er ubestridt Norges tøffeste servicebåt", skriver Ilaks i artikkelen. Les mer om kåringen her: ILaks tok initiativ til å kåre landets tøffeste servicebåt

ANDRE NYHETER FRA FURUNO NORGE...