Hollendaren_hurtigbåt_BrødreneAa_Furuno_radar

Byggeprosessen på den nye hurtigbåten har vært forsinket noen måneder grunnet pandemien, men ble overlevert fra verftet Brødrene Aa tidligere denne måneden. Båten er snart klar for oppdrag og skal betjene Måsøyruta i Måsøy kommune. Vi gratulerer verft, mannskap og ikke minst Troms og Finnmark fylkeskommune med den flotte båten!

"Hollendaren blir et bra tilskudd til Finnmark da det også vil bidra til å styrke totalkapasiteten i fylket", sier fylkesråd Hansen (AP) i en pressemelding tidligere i år.

Fylkeskommunen gleder seg til å ta hurtigbåten i bruk og få styrket kapasiteten

"Hollendaren skal inn som hovedfartøy i MåsøyXpressen. Der vil den dekke trafikken i det som tidligere var et fergesamband, og har derfor et stort behov for kjøretøytransport", sier Tønseth Haraldstad, ass. avdelingsleder drift øst i Troms og Finnmark fylkeskommune.

 

SIGURD SOLBERG_OCEAN ELECTRONICS_FURUNO

John Sigurd Solberg, daglig leder hos Ocean Electronics er fornøyd med leveransen av navigasjonspakken om bord i MS Hollendaren.

 

Furuno-pakken er levert av Ocean Electronics

I over 40 år har Ocean Electronics levert gode og solide Furuno-pakker til hurtigbåter og andre typer fartøy.

De har i mange tiår hatt et tett samarbeid med Brødrene Aa, og er også denne gangen fornøyd med resultatet av navigasjonsløsningen som er integrert i broen. På MS Hollendaren har de fått en broløsning der navigatør får utnyttet skjermflatene maksimalt. Dette gir bedre oversikt i styrehuset og bedre sikt ut. Brodesignet er levert av Brødrene Aa.

"Av sikkerhetsmessige årsaker er det er strengere krav til hurtigbåter når det gjelder utrustning av elektronisk utstyr. Furuno er kvalitet og det gir oss som leverandør en viss ro når vi vet at produktene alltid fungerer som de skal. Vi gleder oss til å se denne hutigbåten i drift om ikke lenge, og ønsker den lykke til i framtiden", sier daglig leder John Sigurd Solberg hos Ocean Electronics.

 

Hollendaren_hurtigbåt_BrødreneAa_Furuno
Kontakt oss for et godt tilbud

Fakta om hurtigbåten MS Hollendaren:

Verft Brødrene Aa i Hyen
Navigasjonsløsning Furuno
Elektronikk/broløsning Ocean Electronics avd. Florø
Motor 2 x MAN D2862LE438 Tier 3 - 882 kW
Lengde 38 meter
Bredde 10 meter
Antall passasjerer 73
Marsjfart 26 knop