Vikingbank_tråler_snurper_bro_cetus

Rederiet Cetus AS fikk 7. oktober 2021 overlevert nybygget "Vikingbank" fra Fitjar Mekaniske Verksted AS. Dette er en kombinert pelagisk snurper/tråler og søsterskipet til MS Cetus, som ble ferdigstilt i 2019. MS Vikingbank har i likhet med søsterskipet valgt Furuno navigasjons- kommunikasjons- og fiskeletingsutstyr om bord.

Vil benytte Furuno lavfrekvenssonar FSV-25S på kolmulen og NVG-silda

Vi tok oss en prat med reder Aleksander Vedø. Han er godt fornøyd med nybygget og Furunoutstyret om bord. De har allerede mye erfaring med Furuno, og føler seg trygge på at det ikke er utstyret det skal stå på!

Han forteller at "jomfruturen" ble makrellfiske, og den gikk etter omstendighetene bra. Det er alltid en del justeringer på første turen i alle typer fiskeri. I tillegg til at dette er en splitter ny båt så var det ingen unntak denne gangen heller, sier han lattermildt.

makrellfiske_vikingbank_facebook

Fra makrellfisket om bord i MS Vikingbank. Foto: Anders Klovning/ Cetus AS

"På nyåret starter vi på NVG-silda og går videre på kolmulen, og gleder oss spesielt til å prøve ut lavfrekvensen som alle snakker så varmt om. Rekkevidden og det klare bildet som den gir oss, tror jeg vi får god nytte av sier en spent reder Aleksander Vedø.

Dette er det andre nybygget Fitjar Mekaniske Verksted ferdigstiller for rederiet Cetus. Byggeprosessen har gått tilnærmet smertefritt, og alle samarbeidspartnere har levert.

"Samarbeidet med Vico har som alltid gått strålende. De har levert topp moderne Furunoutstyr og gjennomført prosjektet godt", sier Hugo Strand som er Shipyard Manager hos Fitjar Mekaniske Verksted AS.

Se video fra prøvetur. Foto: Fitjar Mekaniske Verksted As

Furuno Norge og Vico gratulerer verft og rederi med nybygget MS Vikingbank

THORE_ØSTENSEN_VICO

Daglig leder Thore Østensen på kaien utenfor VIco AS. Her har de god plass til båter som vil ta seg en tur innom, enten for service eller en hyggelig prat.

 

Vico AS er leverandør av Furunoutstyret om bord på FMV46 MS Vikingbank.

Søsterskipet MS Cetus ble levert for to år siden, og har en tilsvarende Furunopakke installert. Forskjellen er at MS Vikingbank har valgt 3 stk. 55" Hattelandskjermer i front. Dette gir brodesignet et mer moderne preg, og skipper får en ryddigere arbeidsstasjon ved å samle flere skjermbilder i samme skjermflate, kan en fornøyd Thore Østensen fortelle.

"Vi har allerede levert Furunoutstyr om bord i MS Cetus for kun to år siden, og rederiet har vært godt fornøyd med det. Furuno er kvalitet i første klasse, så valget av Furunoutstyr på dette nybygget var nok ikke et veldig vanskelig valg å ta for rederiet. Det gleder oss at de velger samme pakke på denne båten. Det er et godt tegn!" - Daglig leder Thore Østensen hos Vico AS

"Vi takker for tilliten og ønsker rederi og verft hell og lykke i framtiden", avslutter han.

 

 

Furuno bropakken på MS Vikingbank består av:

Kontakt oss for et godt tilbud

Furuno lavfrekvenssonar FSV-25S med sin gode oppløsning og lange rekkevidde. Her ser du en flekk på 7000 meter.

Gå til Furuno sonar-utvalg

Flere nyheter fra Furuno Norge: