HYDRA_ferge_FurunoNorge_

Årets «Ship of The Year» har Furuno navigasjons- og kommunikasjonsløsning. I år gikk prisen til hydrogenfergen MF HYDRA og vi gratulerer! "Ship of The Year" er bransjens mest prestisjetunge, fagjuryerte pris for norsk skipsteknologi og innovasjon. Prisen tildeles årlig til et nybygg, fra et norsk verft.

Tre sterke kandidater var nominert til «Ship of the Year», MF HYDRA, Nexans Aurora og National Geographic Resolution. MF HYDRA trakk det lengste strået! Juryens konklusjon var at "gjennom planlegging, prosjektering, design og bygging har de involverte parter gått opp en vei som på mange måter danner en modell for fremtidens grønne skipsfart."

VI GRATULERER NORLED OG MF HYDRA MED PRISEN!

Det er Skipsrevyens lesere som hvert år nominerer kandidatene til årets skip og det er en fagjury som foretar kåringen. Skipsrevyens samarbeidspartnere for "Ship of The Year" er NME (Norske Maritime Eksportører, NTNU (Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet), Norges Rederiforbund, Norsk Industri,  Norske Skipsverft og Maritimt Forum.

gode tilbakemeldinger fra mannskapet

Gjennom et langt og godt samarbeid med Ølensverftet Westcon, har Furuno-forhandler Vico AS levert flere nybygg til Norled, med tilsvarende løsning som for MF HYDRA. Konseptet har vært gjenstand for mange runder med tilpasninger og justeringer sammen med Norleds navigatører, som melder tilbake at de er godt fornøyd.

Noe av det Kaptein Gunstein Aukland fremhever er utforming og brukervennlighet. Han forteller at broen oppleves luftig og oversiktlig, noe de store skjermene og en fleksibel matriseløsning bidrar godt til.

Ved anløp utnytter vi fleksibiliteten i matriseløsningen og kjører radar for å få god indikasjon på land og kaianlegg. De andre skjermene brukes for ulike kamera. Under seilas er det andre systemer som overvåkes. Matriseløsningen gir oss fordelen av å enkelt kunne velge hvilket system skjermen skal presentere. - Kaptein på MF HYDRA, Gunstein Aukland.

NAVIGASJONS- OG KOMMUNIKASJONSLØSNINGEN på MF HYDRA

Løsningen er levert av Furuno-forhandler Vico AS.

Pakken består av:

THORE_ØSTENSEN_VICO

Løsninger for ferger og hurtigbåter har vært et viktig satsningsområde for Vico gjennom mange år. Det er veldig kjekt at MF HYDRA får den hederlige prisen ”Ship of the Year”! Vi gratulerer så mye! - Daglig leder i Vico AS, Thore Østensen.

radar_furuno_radaroversikt

KVALITET OG DRIFTSIKKERHET

Den blå radaren er et vanlig syn i fergemastene langs hele norskekysten. Den er et sikkert tegn på at det er en Furuno-løsning om bord! Brukerundersøkelser viser at navigatører forbinder våre løsninger med kvalitet og driftssikkerhet.

GOD TILGANG PÅ SERVICEPERSONELL

Vårt nettverk av dyktige forhandlere dekker hele norskekysten. For våre kunder betyr dette god tilgang på servicepersonell, med rett kompetanse og kort reisevei, når service og kontroll om bord er nødvendig.

 

Kontakt din nærmeste Furuno-forhandler

NYHETER FRA FURUNO NORGE