SoMe_RitaIrene_brannbåt_Marinelektronikk

Vi gratulerer Trøndelag Brann og Redningstjeneste IKS (TBRT) med nybygget Rita Irene. Den nye brannbåten har Furuno navigasjon, TELSCOPE elektroniske loggbøker og BlueBridge™ skjermstyring, automasjonskontroll og alarmhåndtering.

BYGGET FOR HØY FART OG GROV SJØ

Det foregår en oppgradering av landets brannbåtflåte og Rita Irene er for øyeblikket det nyeste fartøyet. Fartøyet er designet og bygget av Ålesundsfirmaet Maritim Partner. Løsningene fra Furuno er levert av Furuno-forhandler Marinelektronikk, også lokalisert til Ålesund.

Rita Irene ble overlevert til Trøndelag Brann og Redningstjeneste IKS (TBRT) i september i år. Område som Rita Irene skal dekke strekkes seg fra Råkvåg/Agdenes og Indre Fosen til kommunegrensa mot Inderøy kommune.

Trøndelag Brann og Redningstjenester har utrustet sin nye brannbåt  Rita Irene med blandt annet TELSCOPE Elektroniske Loggbøker, BlueBridge™ brokonsept og Furuno navigasjonsløsninger. 

TOPP MODERNE BRANNBÅT MED FLERE FUNKSJONER

Foto: Marinelektronikk.  Fra prøvetur i Ålesund. 

Brannbåten Rita Irene er naturligvis rigget særlig godt for brannslukking. Vannkanonene har en kapasitet på hele 6000 liter pr. minutt og pumpen er drevet  av en egen motor. Dermed kan vannkanonene kan opereres på maks kapasitet uten å belaste hovedmotororene. Dette sikrer at full manøvreringsevne kan  opprettholdes selv under krevende forhold.

I tillegg kan fartøyet ta andre funksjoner.- Vi har også vektlagt at båten skal ha fasiliteter om bord for å kunne være en lederstøtteplattform på store og langvarige hendelser, for eksempel oljevernaksjoner og naturkatastrofer, sier Ola Kviteng, avdelingsleder for Beredskapsavdelingen i TBRT, til Skipsrevyen.

RITA IRENE HAR BLUEBRIDGE OG TELSCOPE ELEKTRONISKE LOGGBØKER

Bro_CoastalE_TELSCOPE_Rita_Irene_brannbåt

Rita Irene har et Coastal E oppsett med to kartmaskiner, kommisjonert for papirløs seilas. I tillegg har hun kartløsning med integrert radar og ekkolodd gjennom vår integrasjonsplattform TimeZero Professional. Rita Irene har ikke krav til IMO radar og kan dermed benytte seg av vår topp moderne DRS NXT nettverksradar. Gjennom DRS-radarens integrasjonen med TimeZero Professional har navigatørene for eksempel god oversikt over bruk i sjøen og kan unngå disse.. 

Furuno Navigasjon

Annet

BlUEBRIDGE BROKONSEPT FOR RITA IRENE

Automasjon_BlueBridge_skjermstyring_FurunoNorge

På broen om bord i brannbåten Rita Irene betjenes de ulike systemene som presenteres gjennom Furuno BlueBridge™ med en 22’’ touch skjerm. I tillegg inkluderer matrisen sentralisert betjening med 3 stk. MX Ergo trådløs mus.

Løsningen inkluderer

  • Godkjent lanternestyring
  • Styring av alle lys ombord
  • Viskerkontroll
  • Tankmonitorering
  • Styring av pumper og ventiler

Løsningen inkluderer også fjernaksess og monitorering gjennom skyløsning.

NYHETER FRA FURUNO NORGE