FSV Group har nylig fått overlevert sitt service-fartøy fra Sletta verft. Fartøyet er utviklet for å utføre service, support, frakte- og slepeoppdrag for havbruksnæringen. Fartøyet seiler papirløst med kartløsningen Coastal E, og har integrasjonsplattformen TimeZero Professional sentralt i broløsningen.

- «Multi Electric» er det første fartøyet FSV Group får overlevert i år, og innen kort tid vil søsterskipet være klart. Totalt seks fartøy er planlagt overlevert i 2023 hvor alle vil ha et lignende elektrifisert framdriftsmaskineri. FSV Group har opplevd en kraftig vekst siden etableringen i 2011 og selskapet vil ha totalt 22 fartøy i drift når 2023 er omme. Parallelt med et intenst nybyggingsprogram, bygger rederiet også om noen av de eksisterende fartøyene til hybrid framdriftslinje.Vi jobber hardt for å beholde en ledende posisjon innen elektrifisering av serviceflåten i næringen, og da er en slik omstilling nødvending, sier Arild Aasmyr som er daglig leder i FSV Group, til Skipsrevyen.

FURUNO-PAKKEN BESTÅR AV blant annet av KARTløsningen COASTAL E for papirløs seilas!

Multi Electric seiler papirløst med kartmaskinen Coastal E. Dette er en kartløsning for fartøy under 24 meter. Coastal E er utviklet for å gi et stort antall fartøy som ikke har bærekrav til ECDIS, mulighet til å velge en godkjent og moderne kartløsning for papirløs seilas. Service-fartøyet har også valgt multistråle-ekkoloddet DFF-3D som har en 165 kHz multistrålesvinger med 41 stråler i 120° vifteform. Dette gir de et detaljert bilde av bunnstrukturer, lettfattelig presentert i 3D. I tillegg består Furuno-løsningen av:

Coastal E har nå opsjon for radar- og ekkolodd integrasjon

COASTAL E - GODKJENT FOR FARTØY UTEN KRAV TIL ECDIS

Tidligere var det bare skip med en duplisert IMO godkjent ECDIS-løsning som kunne seile papirløst. Som følge av kravene til ECDIS installasjonen, som krever tilkobling av både gyro, fartslogg, AIS og GPS, samt en hovedstrøms- og nødstrømsforsyning, har det vært lite aktuelt for mindre fartøy å installere ECDIS som erstatning for papirkartet. Sjøfartsdirektoratets rundskriv RSV 14 2022 (Lasteskip) og RSV 16 2022 (Fiskefartøy) setter rammene for et alternativ til ECDIS for fartøy under 24 meter, untatt fartøy som uansett har bærekrav til ECDIS. Her åpnes det for en elektronisk kartløsning som funksjonsmessig er i tråd med kravene til ECDIS, men hvor eneste påkrevde tilkobling er en rattmerket GPS eller annet godkjent satellittposisjoneringssystem.Coastal E løsningen har også nå opsjon for integrert radar- og ekkkolodd modul!

Les mer her...
Kartplotter_TimeZero_værprognose_værmelding_uvær_Furuno
Værfunksjonen i TimeZero Professional er fullintegrert i kartet.

TIMEZERO HAR EN UNIK VÆRFUNKSJON

Service-fartøy i havbruksnæringen utvikler seg i retning av å kunne utføre avanserte operasjoner, i mer eksponerte områder. Været kan fort bli den bestemmende faktoren, for om en operasjon kan gjennomføres eller ikke. Værfunksjonen i TimeZero Professional er fullintegrert i kartet, hvor værdataene presenteres med høy nøyaktighet. Brukeren bestemmer selv område, periode og hvilke værdata som skal lastes ned. En visuell presentasjon av detaljrike prognoser gjør det mulig å planlegge utføringen av operasjoner mest mulig effektivt. TimeZero Professional består av en prosessor med støtte for opptil tre skjermer. Det tilbys et bredt utvalg av integrasjonslisener for Furuno instrument. Enkel nettverkstilkobling til Furuno nettverksradar og ekkoloddmoduler, kameraløsninger og en rekke andre instrument gjør TimeZero Professional til en meget fleksibel integrasjonsplattform.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

INSTALLASJON OG KOMMISJONERING AV FURUNO-PAKKEN

Furuno-pakken er installert og kommisjonert av Furuno-forhandler Elmarin AS. De er en totalleverandør av elektroniske tjenester og maritim elektronikk. De har i mange år samarbeidet tett med Sletta verft og kan skilte med en lang referanseliste.

Serviceleder Jan Ove Knudsen i Elmarin takker for oppdraget av installasjonen om bord.

Elmarin er stolt av å være en stor leverandør inn i verdens første fullelektriske servicebåt. Vi tar del i den bærekraftige utviklingen!

Med Furuno Coastal E seiler de papirløst, og med TimeZero kartplotter, DFF-3D, DFF1 UHD ekkolodd og NXT radar går denne båten trygt og stille gjennom Norges fjorder. Vi ønsker de lykke til, sier serviceleder i Elmarin, Jan Ove Knudsen.

Kontakt din Furuno forhandler...

NYHETER FRA FURUNO NORGE